Framsida, check!
Min framsida är klar!!! Eller åtminstone så tror jag det. Jag är nöjd iallafall.
Vad tycker du Anna?
Nu är allt klart, det ä dags för LAYOUT!! Trodde aldrig denna dagen skulle komma...
Torsdag 25 november
Bilderna igår blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Mörka och tråkiga. Men allt går ju att lösa, så väldigt impulsivt så gick jag med assistans av kära Paldeak som alltid ställer upp för mig, till studion och fotade dem istället, ungefär 30 minuter innan jag skulle bjuda på kakorna till min text grupp. Tur att jag hade med dem säger jag bara! Problem solved. Och riktigt snyggt blev det också.
Lite bättre?
Godnatt!
Vecka 47.
Hej! Idag är det onsdag vecka 47. Börjar närma sig nu, enbart tre veckor kvar nu! Idag har jag haft mitt sjätte handledarsamtal. Anna hade tittar igenom min baksida och framsida och gett mig lite respons och feedback, vilket var väldigt bra. Vi pratade också lite allmänt om idéer, planering osv. När jag kom hem idag så har jag även hunnit göra mitt sista recept, som blev små slags chip cookies med nötter i. Det tänkte jag bjuda min lilla textgrupp på imorgon!! Så nu är jag i fas igen, allt känns superbra att jag snart är färdig. Det jag tänkte göra nu resten av veckan är bara att fixa, redigera, bearbeta, osv allt material. Så att jag verkligen har ALLT. Ex. skulle jag nog behöva en bild till ursprung uppslaget eventuellt, redigera klart framsidan och skriva in sista receptet i dokumentet. Sedan nästa vecka, vecka 48, då kör jag igång, på riktigt. Då ska det börjas tillverkas och layoutas. Och jag bestämt mig för att tillverka i iPhotoprogrammet. Detta ska bli så kul, i'm excited!!
Baksida, check.
Det skulle bli en bok utöver det vanliga, det visste jag.
Praktisk användbar men också vacker, originell och uttrycksfull.
En bok som inspirerar, glädjer och öppnar sinnena.
En bok som förenar sinnena, gommen och hjärtat.
En alldeles speciell bok, om det mest njutbara som finns här i världen, choklad.
Här är boken där jag bidrar med tips, idéer och inspiration.
Chocolove innehåller tio ljuvliga chokladrecept, vackra bilder, och även ett antal små texter.
Du får lära dig hur man tillverkar choklad, vilka olika sorter som finns och mycket, mycket mer.
Jag vill sprida kunskap, glädje och förhöja njutningen av denna lockande och frestande ingrediens som kakaon.
Låt din smak leda dig, lita på dig själv och din egen smak!
Låt dig försjunka in i chokladens värld…
Inledning/Ledare
Nu mår jag lite bättre. Fortfarande en aning sjuk, men känner att jag verkligen måste sätta igång nu. Så satte mig och gjorde klart första utkastet till Inledning/Ledare som jag faktiskt är stolt över. Det var förra veckan "To Do". Nu ska jag bara be Anna om respons på den, eftersom denna texten är väldigt viktig, och sedan sätta igång med att skriva klart baksidan. Det sista receptet väntar jag med till nästa vecka eller så då jag blivit frisk, kanske inte så smart att baka med mina sjuk-bakterier... Nu imorgon är det helg iallfall, ska försöka få lite gjort på söndag! Har kvar att bearbeta lite på ursprung texten, göra baksida, redigera en snygg framsida. Börjar arta sig. Fortsättning följer.....
Underbara choklad!
Det är något alldeles speciellt med choklad. Jag kan inte riktigt sätta fingret på just vad det är, jag bara älskar det. Har alltid gjort enda sedan barnsben och kommer alltid att göra, så enkelt är det bara. Det är en sådan lycka för mig att bryta av en isande kall chokladbit och känna hur jag lyckliggör tungans alla smaksensorer. Lyckoruset när chokladen sakta smälter i munnen. Att känna den ljuvliga smaken och unika konsistensen. Det är lycka för mig.
De flesta människor har ett alldeles speciellt förhållande till choklad, inte minst jag själv. Någon äter det kanske i stora mängder i depressionstillstånd och andra äter det, om än inte i lika stora mänger, i lyckorus. Vad det gäller mig själv har jag onekligen fallit för choklad och kan njuta av det i alla dess former och i alla sinnesstämningar. Att påstå att jag har ett slags kärleksförhållande till choklad är ingen överdrift. Choklad är något att älska, helt enkelt. Därför bakar jag ofta och gärna godsaker som innehåller min favoritingrediens.
Så nu tror jag ni har klart för er vad som är min stora passion i mitt liv, det är just chokladen. Det är därför jag valt att tillverka denna bok, för att inspirera, väcka nyfikenhet och intressen men även bidra med mina egna läckra favoritrecept. Jag hoppas att ni ska gilla det. Och kom ihåg, inget går upp emot choklad! Enjoy!
Tillverkad med kärlek
Elvira Lindqvist
update: sjuk.
Hallå. Uppdatering sedan förra veckan, så har jag alltså avklarat delredovisningen. Vilket gick väldigt bra enligt mig, kändes bra och fick en känsla att Anna och Jonas tyckte att det var bra.
Men den dåliga uppdateringen är att jag nu har blivit otroligt sjuk. Har nog inte mått såhär dåligt någonsin. Så nu ligger allt fokus på att bli frisk, min kropp har verkligen ingen ork till något annat än att bara sova och vila nu.
Jag får nog räkna med att det inte kommer att bli något gjort denna veckan med projektarbetet, även om jag verkligen ska försöka att få lite gjort iallafall. Jag vet inte hur lång tid det kommer ta för mig att bli frisk eller ens att ha orken och energin att sätta mig och plugga, det återstår och ser. Kan hända imorgon, kan hända om en vecka eller mer.
Jag får helt enkelt be och hoppas att jag blir bättre inom kort så att jag kan fortsätta med allt. Finns en del kvar att göra nu ju, nu i slutet och allt. Men annars finns ju inget annat val än att helt enkelt göra allt under en kort period och får mer stressigt då. Men det ska nog ordna sig, jag hoppas ivarjefall det!!! Men som sagt, räknar med att jag inte kommer få något gjort med tanke på hur dåligt jag mår, men ska verkligen försöka få lite skrivande gjort i varjefall.
Veckan efter lovet, 8 november.
Hej! Nu har jag samlat nya krafter under lovet och är peppad igen. Nu är det full rulle som gäller för nu börjar allvaret. Sitter uppe och fixar med min powerpoint som jag ska använda på fredag, för då är det nämligen Delredovisning av projektarbetet. Det är mycket att göra nu, i varje fall känns det så för mig som alltid stressar upp mig för minsta lilla och vill ha allt klart i god tid. Har också suttit med Ursprung uppslaget idag som är iprincip klart och gjort ett litet utkast för Ledare texten. Har inte kunnat jobba något under lovet då jag var borta och var lat i helgen också, så nu är det full fart som gäller.
Det jag har kvar =
1- Delredovisning klar
2- Skriv Ledare texten klar
3. Skriv baksida texten klar
4. Gör framsidan i photoshop!
5. Baka sista receptet.
Sedan är allt material kvar, då är det bara att sätta igång med LAYOUT!! Looking forward!!
Nu börjar klockan bli midnatt och jag får släppa PA redovisning förberedandet för idag.. fortsätter imorgon!